Povodom Dana Evrope
0

Održana "Trka za Evropu"

SRNA
Povodom 9. maja - Dana Evrope u Sarajevu je održana sportska manifestacija "Trkom za Evropu" na kojoj je učestvovalo oko 500 takmičara.

"Oko pola učesnika trke bili su pripadnici EUFOR-a u BiH iz skoro cijele Evrope. Učesnici su bili i studenti i srednjoškolci sa područja Sarajeva, predstavnici atletskih klubova iz BiH, kao i klubova iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske", rekao je Srni direktor nevladine organizacije "Maraton" Erol Mujanović.

Pred početak trke, učesnike je pozdravio i zahvalio se na učešću šef delegacije Evropske komisije u BiH Dimitris Kurkulas zamolivši ih "da brzo trče, jer BiH treba Evropu, a i Evropa treba BiH".

Pomoćnik direktora Direkcije za evropske integracije BiH /DEI/ Nedeljko Masleša istakao je da je dobar odziv učesnika trke dokaz da u BiH postoji ne samo sportski, već i evropski duh.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je DEI u saradnji sa Evropskom komisijom i nevladinom organizacijom "Maraton" uspjela organizovati ovaj događaj.

Prvo, drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojili su Senaid Hasić (BiH), Danijel Vukojlović (Srbija) i Goran Stojiljković (Crna Gora), a u ženskoj Ana Subotić (Srbija), Biljana Cvijanović (BiH) i Selma Zrnić (BiH).

Pobjednici su osvojili novčane nagrade u iznosu od 300, 200 i 100 KM, a svi učesnici koji su završili trku u dužini od četiri kilometra majice.