BiH
0

Održana sjednica Općinskog vijeća Vogošća

FENA
Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća vijećnici su većinom glasova usvojili Izvještaj o zimskom održavanju puteva u sezoni 2011./2012. na području ove općine.

Jednoglasno su usvojeni i Izvještaj o radu i finansijski izvještaj boračkih udruženja koja se finansiraju iz Budžeta Općine Vogošća za 2011., te Izvještaj o statusnim pitanjima porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca za 2011., za koje je Općina Vogošća izdvojila sredstva u iznosu od 215.990 KM.

Usvojen je i Izvještaj o radu i finansijski izvještaj sportskih udruženja koja se finansiraju iz Budžeta Općine Vogošća za 2011.

Također je usvojen Izvještaj o korištenju javnih površina sa stepenom naplate za 2011. (stepen naplate iznosi 100%).

Vijećnici su usvojili i okvirni Plan i program manifestacije “Vogošćanski dani 2012.” dani privrede, kulture i sporta, koja će trajati od 15. do 24. juna.

Vijećnici su primil k znanju Informaciju o radu Općinskog načelnika, Jedinstvenog općinskog organa uprave i ostalih općinskih službi Općine Vogošća za prva tri mjeseca tekuće godine, kao i Informaciju o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima Budžeta Općine Vogošća za period od 01. januara do 31. marta 2012., saopćeno je iz kabineta načelnika Općine Vogošća.