Mostar
0

Održana sjedica gradskog vijeća

FENA
Mostar
Mostar
Danas je u Mostaru održana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su razmatrani izvještaji Službe unutarnjeg nadzora, koji su se odnosili na financije, sudske postupke, uredsko poslovanja odjela Gradske uprave i javnih preduzeća itd.

U vezi s tim, usvojeno je niz preporuka u kojima su dati rokovi i mehanizmi za uklanjenje nepravilnosti u radu tih službi. Zaključeno je također da Gradsko vijeće mora dobiti izvještaj o poduzetim mjerama na uklanjanju tih nepravilnosti u roku od 30 dana te da je gradonačelnik dužan utvrditi odgovornost osoba za propuste u radu.

Inače, od ukupno devet izvještaja, samo dva nisu ocjenjena negativno, i to Sportski savez i Zavod za prostorno planiranje Grada Mostara, stoji u priopćenju iz Gradskog vijeća.

Vijeće grada Mostara zatražit će od medija koji su objavljivali povjerljive materijale da objasne na koji su način i pod kojim okolnostima došli do njih jer su njihovim otkrivanjem prije održavanja sjednice, koja je bila zatvorena za javnost, značajno promjenjene okolnosti rasprave i povrijeđena zakonska legislative, navodi se u priopćenju.