BiH
12

Održana promocija knjige "Demokratski izbori u BiH 1990. - 2010." Amira Zukića

Klix.ba
Amir Zukić
Amir Zukić
U Sarajevu je, u hotelu Evropa, održana svečana promocija knjige "Demokratski izbori u Bosni i Hercegovini 1990. - 2010." autora Amira Zukića.

Promociji knjige prisustvovale su brojne zvanice iz akademskog, kulturnog, ekonomskog i političkog ambijenta Bosne i Hercegovine.

Kratak osvrt i stručno mišljenje dali su recezenti knjige, prof.dr. Mirko Pejanović i prof.dr. Omer Ibrahimagić koji su ukazali na važnost i potrebu za ovakvim djelom čiji analitički pristup i hronologija održavanja izbora u periodu 1990-2010. godine ima široku primjenu u unapređenju demokratskih procesa i jačanju pluralističke svijesti svih građana Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio i Mato Đaković koji je pohvalio autora i naglasio da je knjiga promovirana u pravo vrijeme, neposredno prije izbora, te izrazio nadu da će sadržaj knjige imati utjecaj na razvoj demokratije u društvu u cjelini.

U ime izdavača, Sarajevo Publishing dd, zahvalnost na dobroj i uspješnoj poslovnoj saradnji iskazala je Jasna Kragulj, direktorica.

Na promociji je istaknuto da se autor pokazao vrijednim, autentičnim svjedokom političkih prilika i neprilika karakterističnim po svaki izborni ciklus, a da su nezaobilazna vrijednost knjige tabele, grafikoni i sintetički uporedni prikazi uspjeha i neuspjeha političkih stranaka koje su učestvovale u izbornim nadmetanjima.

Prisutnima se, na kraju, obratio autor i, između ostalog, riječi zahvale uputio svojoj porodici, tehničkoj i stručnoj pomoći svoga saradnika, recezentima, izdavaču, suizdavačima i svima onima koji su podržali projekat kako bi ovo vrijedno djelo ugledalo svjetlost dana.