BiH
0

Održana glavna skupština HKD-a Napredak

FENA
Jučer je u Fojnici održana jubilarna 60. glavna skupština Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak, koja je imala izvještajni, ali i izborni karakter budući da je izabrano nekoliko novih članova upravnih tijela.

U Središnju upravu zastupnici su izabrali prof. dr. Hrvoja Miloševića, Ivanu Barišić i Tomislava Martinovića. Novi su članovi Nadzornog odbora Dragan Bučanin i Venka Zorić, a članovi Stegovnog suda Franjo Markota i Dragan Baškarad.

Zastupnici su jednoglasno usvojili sva izvješća o radu za 2010. godinu kako Središnjice, tako i podružnica i svih udruga koje djeluju u Napretku sa zaključkom kako je rad Napretka u 2010. godini bio na razini svih ostalih godina.

Više nego zanimljiva i značajna bila je rasprava na temu ovogodišnje skupštine - Uloga Napretka u društvu. Zastupnici su govorili o ukupnom značaju Napretka za hrvatski narod i društvo u cjelini, ali i o onome što Napredak treba biti sutra.

Kao plod te rasprave, Skupština je usvojila zaključke koji su obavezujući za cijeli Napredak i koje trebaju realizirati Središnja upravu, ali i sve podružnice.