Sarajevo
0

Održana akcija "Cipelom u Novu godinu"

FENA
Akcija simboličnog naziva "Cipelom u Novu godinu" održana je danas u Sarajevu na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović u organizaciji članova Facebook grupe "Cipelom protiv tiranije - BH izdanje" i pokreta "Dosta!".

Simboličnim gađanjem cipelama fotografija vladajućih političara u BiH organizatori su izrazili nezadovoljstvo njihovim radom i upozorili da će u novoj godini nastaviti pozivati političare na odgovornost.

Upućivanju "cipela upozorenja" prema političarima pridružila se nekolicina građana Sarajeva.

"Želimo jasno pokazati da će ova godina biti burna, godina protesta, te zahtjeva za ostavkama i pozivanja na odgovornost", kazao je predstavnik pokreta "Dosta!" Demir Mahmutćehajić.

Među fotografijama domaćih političara, bila je i ona visokog predstavnika za BiH Miroslava Lajčaka, kojeg organizatori također smatraju odgovornim za lošu situaciju u zemlji.

Akciju su podržali Omladinski pokret Revolt, Demokratski omladinski pokret, UG Akcija građana, Štrajkački odbor radnika Feroelektro, OKC Abrašević, Udruženje poljoprivrednika u BiH, Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH, Udruženje penzionera u BiH, te facebook grupa "Revolucija u BiH".