BiH
0

Održana 18. sjednica Predsjedništva HNS-a

Klix.ba
Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je danas u Mostaru 18. sjednicu na kojoj su razmatrane pripreme za 6. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

Predsjedništvo je ranije odlučilo da zasjedanje HNS-a organizira 28. februara 2015. godine u Mostaru. Na sjednici Predsjedništva analizirani su temeljni dokumenti koji će biti usvojeni na ovom zasjedanju HNS-a.

Usvojeni su prijedlozi za Dnevni red, Statut, Poslovnik i Deklaraciju, uz ostavljenu mogućnost promjene ili dopune detalja u svakom od ovih dokumenta.

Naredna sjednica Predsjedništva HNS-a zakazana je za idući petak kad će se konačno potvrditi svi dokumenti koji će se naći na Dnevnom redu 6. zasjedanja HNS.

Prema važećem Statutu HNS-a na zasjedanje su pozvani svi izabrani, izravno i neizravno, hrvatski zastupnici, te imenovani dužnosnici u institucije vlasti na svim nivoima.

Tajništvo HNS-a je dalo informaciju kako je do sada stiglo više od 450 potpisanih izjava zastupnika i dužnosnika sa svih nivoa koji prihvataju dokumente HNS-a sa prethodnih pet zasjedanja, a u narednim danima očekuje se još prijava.

Predsjedništvo je ranije formiralo tri komisije za tehničku organizaciju sabora i pripremu dokumenata, a voditelji komisija su izvjestili Predsjedništvo da pripreme i aktivnostima u vezi s organizacijom 6. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora teku prema planu.

HNS