BiH
0

Održana 16. hitna sjednica Predsjedništva BiH

Sarajevo-x.com
Danas je održana 16. hitna sjednica Predsjedništva BiH, na kojoj je donesena Odluka o prihvatanju Sporazuma o razmjeni tajnih podataka između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Slovačke. Predsjedništvo BiH je ovlastilo ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Tarika Sadovića da potpiše ovaj Sporazum.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju Protokola između Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine – Granične policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske – Ravnateljstva policije o upućivanju službenika za vezu. Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju Protokola između Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine – Granične policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske – Ravnateljstva policije o osnivanju zajedničkih radnih grupa za suzbijanje kriminaliteta.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju Protokola između Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine – Granične policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske – Ravnateljstva policije o provođenju mješovitih patrola uz zajedničku državnu granicu.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju Protokola između Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine – Granične policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske – Ravnateljstva policije o službenom tranzitu preko državnog područja druge ugovorne stranke u cilju postupanja na vlastitom državnom području. Predsjedništvo BiH je ovlastilo direktora Granične policije Bosne i Hercegovine Vinka Dumančića da potpiše ova četiri Protokola.