BiH
0

Održan simboličan protest ispred zgrade Vlade KS

Sarajevo-x.com
Tokom održavanja Skupštine Kantona Sarajevo 24. aprila u 12:10, grupa građanki i građana Sarajeva održala je simboličan protest ispred zgrade Vlade KS.

"Svrha ovog simboličnog okupljanja je da se i Skupštini i Vladi KS da do znanja da pratimo svaki njihov korak. Prošlo je vrijeme u kojem je zamazivanje očiju bilo moguće i normalno", navodi se u saopštenju neformalne grupe građana Sarajeva.

"Usvajanje akcionog plana za borbu protiv maloljetničke delinkvencije od samog početka prati loša i pogrešna namjera, počevši od laži ministra Keše, izgovorene pred hiljadama ljudi na FTV. Iz ovog razloga se plašimo da će i ovaj akcioni plan (zanemarimo sve njegove manjkavosti) ostati samo mrtvo slovo na papiru", ističu "Građani".

"Također, našim vlastodršcima želimo poručiti da ignorisanje nije način rješavanja problema. Ne mogu nas ignorisati onoliko koliko mi možemo biti uporni u rušenju njihovih reputacija i političke potpore, ali i razotkrivanju svakog njihovog pogrešnog koraka", poručuju "Građani".