Sarajevo
0

Održan sastanak Krišto, Mičić, Kebo i Branković

FENA
U okviru redovitih konzultativnih sastanaka predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto s dopredsjednicima FBiH Spomenkom Mičić i i Mirsadom Kebom održan je danas sastanak s premijerom FBiH Nedžadom Brankovićem na kojem je razgovarano o radu Vlade FBiH u 2008. godini, stupnju realiziranja planiranih aktivnosti te planovima i reformskim projektima u tekućoj proračunskoj godini.

Sudionici sastanka su se osvrnuli i na dopis premijera i izrazili zabrinutost načinom na koji pojedine skupine izražavaju svoje nezadovoljstvo, te se očekuje da istražni organi temeljito ispitaju i analiziraju ovaj događaj s aspekta stupnja sigurnosti osoba i njihove imovine. U tom kontekstu je zatraženo od Federalnog ministarstva unutarnjih poslova da sačini cjelovitu informaciju o ovom događaju i sigurnosnoj situaciji u FBiH.

Na kraju razgovora iskazano je zajedničko opredjeljenje za nastavak i jačanje suradnje izvršne i zakonodavne vlasti FBiH s ciljem stvaranja pretpostavki za bolji, kvalitetniji i efikasniji rad Vlade u narednom periodu i provedbe reformi u oblastima javne uprave, braniteljskom, socijalnom i gospodarskom sektoru, saopćeno je iz ureda predsjednice FBiH.