BiH
0

Održan promotivni skup SDP-a Novi Grad Sarajevo

Klix.ba
Sinoć je u multimedijalnoj Sali Općine Novi Grad Sarajevo održan promotivni skup na kojem su po prvi put predstavljani kandidati i kandidatkinje za Općinsko vijeće i načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.
Skupu je prisustvovalo više od 1000 građana i članova Socijaldemokratske partije, kao i predsjednik SDP-a dr Zlatko Lagumdžija, potpredsjednik Damir Hadžić i predsjednik KO SDP BiH Sarajevo Fikret Musić.

Kandidat za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo, Aner Šuman se prisutnima obratio sa zlatnom medaljom Paraolimpijskih igara London 2012. u ruci.

"Zlatni momci" su sinoć došli da podrže kandidata za načelnika, jer je on jedan od rijetkih koji je podržao njih prije odlaska u London. U svom govoru Šuman je istakao:

"SDP obnašajući izvršnu i zakonodavnu vlast u Općini Novi Grad, prethodnih godina razvijao je i unapređivao Općinu kroz mnogobrojne projekte i sredstva koja su uložena u infrastrukturu Općine. Uloženo je 20 miliona KM za asfaltiranje nekategorisanih cesta i puteva, te 20 miliona KM na javnu rasvjetu. Obnovljene su 44 parkovske površine, izdvojeno je četiri miliona KM za nadarene učenike i studente, tri miliona KM za boračka udruženja itd. U proteklih 12 godina smo pokazali da znamo, a siguran sam da će i naši građani 07. oktobra to prepoznati i dati povjerenje meni kao načelniku i listi SDP BiH Novi Grad Sarajevo za Općinsko vijeće. SDP BiH Novi Grad Sarajevo ide naprijed sa novim planiranim projektima!"

Kandidatima u Opštini Novi Grad podršku je pružio i potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić ukazujući na važnost kontinuiteta dobre lokalne politike: "Ovo je vrijeme koje zahtijeva novu snagu, a tu snagu, siguran sam, ćete imati i sa ovom listom i sa Anerom kao kandidatom za načelnika Opštine Novi Grad."

Prisutnima se obratio i predsjednik SDP-a dr Zlatko Lagumdžija koji je tom prilikom poručio: "Bitno nam je da sutra u Novom Gradu imamo načelnika koji će imati punu podršku Općinskog vijeća. Trebate znati da su ovo izbori i za državu, a ne samo za opštinu. Nije slučajno da čovjek u Banjaluci govori da je došlo vrijeme da se mirno razdružimo, a gospoda iz SDA s kojom se ovdje takmičimo, u ovoj opštini o tome ni riječi. Džabe im, naše vrijeme dolazi, mi idemo naprijed!"

Na sinoćnjem skupu je u redove Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine primljeno i 150 novih članova, saopćeno je iz Općinskog odbora SDP Novi Grad.