Općina Centar
0

Održan predizborni skup Stranke za BiH

FENA
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održala je večeras predizborni skup u Općini Centar na kojem je predstavila postignute rezultate prethodnih godina, političku platformu za predstojeće opće izbore, kao i kandidate za sve nivoe vlasti.

Predstavljeni su kandidati za Skupštinu Kantona Sarajevo, Predstavnički dom Parlamenta FBiH te Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Šef Izbornog štaba SBiH za Općinu Centar Mustafa Cuplov kao osnovnu ideju stranke istaknuo je državu BiH, očuvanje njene opstojnosti i prostora u kojem živimo.

Kazao je da je Ministarstvo zdravstva koje je predstavljao u proteklom periodu realiziralo niz projekata, te da je jedan od najvećih doprinosa prepoznavanje zaštite boračke populacije u oblasti zdravstvene zaštite.

Kandidat za Skupštinu KS i aktuelni ministar za boračka prava Hajrudin Ibrahimović naglasio je da ništa u KS nije urađeno bez predstavnika Stranke za BiH. Govoreći o svom resoru, kazao je da u ostvarivanju kolektivnih prava boračke populacije nije bilo nijedne konfliktne situacije, te da će se ova stranka nastaviti boriti za prava te najosjetljivije kategorije društva.

Naveo je da je Kanton Sarajevo od 2000. do 2010. godine dodijelio 610 stanova u stalno vlasništvo pripadnicima boračke kategorije, te da ih je 300 finansirano. Potcrtao je da je svake godine dodijeljeno 2.500 stipendija djeci boraca, kao i da je više od 1.000 mladih svake godine finansirano za realiziranje pripravničkog staža putem Zavoda za zapošljavanje.

Nosilac liste za Skupštinu KS i aktuelni premijer KS Besim Mehmedić smatra da SBiH ima čime da se pohvali za rad u protekle četiri godine.

"Imali smo razum i znanje, a ni iskustva nije nedostajalo. Trebaju nam glasovi svih građana Kantona Sarajevo da bismo ostvarili sve ciljeve", kazao je on.

Istaknuo je da će se ova stranka, između ostalog, boriti da se uredi komunalni sistem u KS kako bi građani "znali šta plaćaju".

"Svaki izbori jesu istorijski, ali će se u narednom periodu puno toga lomiti. Nema onoga koji može bolje predstavljati BiH od Harisa Silajdžića. Dajući glas za SBiH, dajete glas nekome ko je od početka političkog života činio najviše za svoje građane i sretniju BiH", poručio je Mehmedić.

Tokom predizbornog skupa predstavili su se i kandidati SBiH i za ostale nivoe vlasti.