BiH
0

Održan predizborni skup SDP Sanski Most

Klix.ba
Jučer je u prepunoj Velikoj sali hotela "Sanus" održan predizborni skup SDP Sanski Most na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i kandidat za načelika Općine Sanski Most Zikrija Džafić.

Džafić se u svom obraćanju osvrnuo na stanje u Sanskom Mostu te ukazao na neminovnost za promjenama i bržem razvoju, ekonomskom-socijalnom prihvatljivijem-normalnijem statusu građana Sanskog Mosta.

“Posljedice 17-godišnje vladavine do sada većinske stranke na Općini Sanski Most su vidne i bolne, kontakti s građanima na terenu nam puno govore o nezadovoljstvu građana te njihovom odlučnošću da se mora ići i mora doći do promjena u Sanskom Mostu. Uvjeren sam da ovi mladi ljudi i ja skupa s njima i ne samo mi već i svi drugi umni, stručni i dobronamjerni ljudi, koji budu željeli raditi i mijenjati stanje u Sanskom Mostu. Moći ćemo to ostvariti i Sanski Most povesti naprijed i izgraditi jednu puno prihvatljiviju i na veće zadovoljstvo građana životnu i radnu sredinu”, istakao je Džafić.

Potom se skupu obratio Almin Hopovac, nosioc liste SDP-a i u svom izlaganju među ostalim izrazio uvjerenje da su ovi SDP-ovi kadrovi spremni da mogu i hoće da učestvuju i grade bolji Sanski Most.

Skupu su također pristustvovali potpredsjednik SDP BiH Damir Hadžić, predsjednik izbornog štaba Marin Ivanišević, te ispred Kantonalne organizacije SDP-a USK prisutni su bili Ivan Prša, Azemina Helić i Mladen Lonić.

Hadžić je istako da je u Sanskom Mostu bio prije sedamnaest godina u vrijeme bitaka koje su se vodile kako za oslobođenje Krajine tako i šire, ponukan upravo eksluzivnim pravom koje je sebi sama dala jedna stranka da su oni jedini i isključuvi patrioti ove države. “To jednostavno nije tačno i ne može i to više govori o njima samim nego o nama drugima.”- kazao je Hadžić. Potom je izrazio svoje zadovoljstvo s mladošću SDP-ovom jer je dugo vremena važio za najmlađeg i stoga posebno je pružio podršku mladima i ohrabrenje da istraju na putu socijaldemokratije i da daju svoj značajni doprinos na promjenama koje slijede.

Azemina Helić je u svom obraćanu istakla: "Ovi mladi ljudi, obrazovani, čestiti i pošteni bit će najbolji proizvod 7.oktobra. Sanskom Mostu je dosta lažnih patriota, nesigurnosti, nepravdi, ekonomske-socijalne nesigurnosti, Sankom Mostu trebaju nova radna mjesta."