BiH
27

Održan predizborni skup SDA u Velešićima

Klix.ba
U prostorijama mjesne zajednice Gornji Velešići u petak je održan treći predizborni skup u organizaciji Općinskog odbora SDA Novo Sarajevo. Na skupu, uz prisustvo pristalica, simpatizera i gostiju predstavljeni su kandidati i kandidatkinje SDA Novo Sarajevo za Općinsko vijeće kao i kandidat za načelnika Općine Nedžad Koldžo.

Prije samog početka skupa kandidat za načelnika i kandidati za Općinsko vijeće položili su cvijeće na spomen obilježje šehidima i poginulim borcima koji su dali svoje živote tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu te učenjem fatihe i minutom šutnje odali im dužno poštovanje.

Jusuf Lošić, predsjednik Općinskog izbornog štaba na samom početku skupa naglasio je da se u utrci za Općinsko vijeće na području Općine Novo Sarajevo nalazi ukupno 24 političke stranke, ali da svakako listu SDA kandidata za Općinsko vijeće Novo Sarajevo kao i kandidata za načelnika smatra najboljim i najkompletnijim timom koji može nastaviti unapređivati Općinu Novo Sarajevo baš kao što su to činili i ranijih godina.

Nosilac liste za ove općinske izbore za SDA Novo Sarajevo je Bulend Biščević, koji se zahvalio na povjerenju kojeg su mu ukazali i dao obećanje da će do kraja predizborne kampanje voditi fer i korektnu bitku. Istakao je da je zajedništvo jedna od osnovnih karakteristika kandidata i da će im to mnogo pomoći u borbi za vijećnička mjesta, te naglasio da je ovo do sada najkompletnija lista u borbi za vijećnike jer sadrži pored fakultetskih obrazovanih ljudi također i magistre, borce, RVI, žene i mlade ljude koji na adekvatan način mogu dati svoj doprins u razvoju i daljoj izgradnji Novog Sarajeva.

Nedžad Koldžo, aktuelni načelnik općine Novo Sarajevo te ponovni kandidat za to mjesto zadovoljan je što ima tako jaku listu iza sebe i smatra ih timom za pobjedu. Nije davao nikakva obećanja, već je samo naglasio i podsjetio građane Općine Novo Sarajevo na urađena 430 projekata iz različitih segmenata lokalne zajednice koje su znatno unaprijedile život svih građana općine te naglasio da se neće zaustaviti na tome već uz saradnju s građanima i dalje težiti ka još boljim životnim standardima.