Travnik
0

Održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine SBK

FENA
Travnik
Travnik
U Travniku je danas održan nastavak konstiturajuće sjednice Skupštine Srednjobosanskog kantona po sazivu zastupnika iz reda srpskoga naroda Nikole Simića.

Na današnjoj sjednici je bilo 19 zastupnika, bez sedmorice zastupnika iz reda HDZ-a BiH, dvojice iz HDZ-a 1990 i bez jednoga zastupnika iz HSS-NHI-ja.

Donesena je odluka o imenovanju predstavnika iz reda srpskog i bošnjačkog naroda u rukovostvu Skupštine, a imenovani su Nikola Simić i Refik Poparić. Ostalo je da se imenuje predstavnik iz reda hrvatskoga naroda.

Inače, predstavnici Kluba hrvatskoga naroda smatraju ovu sjednicu nelegalnom jer u čl. 7 Poslovnika o radu Skupštine stoji da predsjedavajući konstituirajuće sjednice Skupštine je predsjedavajući iz prethodnoga saziva tog tijela, odnosno Mirko Batinić iz HDZ-a 1990.

Međutim, kako je Batinić 10. januara ove godine smijenjen na prijedlog Kluba bošnjačkog naroda, na što se Klub hrvatskog naroda nije izjasnio, sada se Ustavni sud treba očitovati o legalnosti Batinićeve smjene, kako bi se govorilo o legalnosti, odnosno nelegalnosti spomenute sjednice kantonalne Skupštine.