BiH
0

Održan drugi Sarajevo PR Open

Sarajevo-x.com
Druga jednodnevna konferencija Sarajevo PR Open, održana danas u hotelu Hollywood, okupila je više od 120 PR stručnjaka. Nakon uspješne prve jednodnevne konferencije i drugi Sarajevo PR Open o temi "Novi mediji u funkciji PR-a“ privukao je pažnju velikog broja PR praktičara koji su imali priliku da saznaju zanimljive savjete o funkcionalnosti novih medija u službi PR–a, da razmjene iskustva sa kolegama iz struke i da ostvare saradnje za buduće projekte.

"Svako okupljanje PR praktičara na kojem se sastaju zaposleni iz različitih institucija i branši je veoma korisno, jer na svakom susretu saznate drugačije pristupe i korisne savjete, a do svakog pojedinca je kako će nova saznanja primjeniti u praksi“ istakao je Boris Cigler PR Manager agencije Communis.

"Konferencije poput Sarajevo PR Open-a su naročito značajne za razvoj PR profesije, jer u Bosni i Hercegovini još uvijek nemamo dovoljno mogućnosti za školovanje u oblasti PR-a, a značaj profesije je sve veći kao i potreba da PR profesionalci uvijek prate trendove“, izjavila je Valentina Tolić, službenik za odnose s javnošću ProCredit bank.

Učesnici su imali priliku da saznaju značaj i utjecaj bloga u PR-u, kao i mogućnosti i prednosti koje nude online društvene platforme u PR kampanjama, ali i da se upoznaju sa novim tehnologijama i njihovim mogućnostima u oblasti PR-a i marketinga, ali i da razmjene iskustva o WOMM-u i izraze svoja mišljenja i stavove o značaju novih medija u panel diskusiji.

Pored velikog broja PR profesionalaca koji su prisustvovali konferenciji, drugi Sarajevo PR Open je privukao i mnogobrojne studente koji su, željni novih znanja i iskustava, pažljivo pratili predavanja.

"Podržavam sve vidove dodatnog obrazovanja, ali posebno mi je drago što je Sarajevo PR Open uključio i studente koji posjećujući ovakve konferencije već u toku svog školovanja imaju mogućnost da prošire svoje vidike i da sutra postanu kvalitetni stručnjaci“, istakla je Džejna Bajramović, direktor marketinga Fabrike duhana Sarajevo.

"Velika posjećenost edukativne konferencije Sarajevo PR Open je dokaz da naši stručnjaci ne bježe od dodatnih saznanja i rada na sebi i svojim sposobnostima i vještinama. Agencija Prime Communications kroz organizaciju Sarajevo PR Open-a i drugih edukativnih skupova poput PROACTIVE-a želi dati svoj doprinos u jačanju i poboljšanju PR profesije, a ujedno svim zainteresovanim omogućiti da se dodatno educiraju, uspostavljaju kontakte i grade odnose sa kolegama, klijentima i potencijalnim saradnicim“, istakla je Lejla Brčaninović, Project Manager.

Treći Sarajevo PR Open najavljen je za oktobar i bit će nova prilika za napredovanje domaćih profesionalaca i jačanje bosanskohercegovačke PR struke.