U Domu Oružanih snaga BiH
0

Održan Božićni koncert Ministarstva odbrane BiH

FENA
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Povodom obilježavanja nastupajućeg blagdana Božića, Ministarstvo obrane BiH u srijedu je u Domu Oružanih snaga BiH upriličilo Božićni koncert i prijem za pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, predstavnike crkava i vjerskih zajednica u BiH, predstavnike političkog, kulturnog i javnog života, te za vojno-diplomatske i druge međunarodne predstavnike u BiH.

"Ovaj koncert je ujedno i poklon pripadnicima Oružanih snaga BiH koji nisu trenutno u domovini a koji predstavljaju i podižu rejting i ugled ove države kroz mirovne misije", rekla je Marina Pendeš, zamjenica ministra obrane BiH za upravljanje resursima .

Obraćajući se prisutnima vojni biskup u BiH Tomo Vukšić zahvalio je Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH za susretljivost u vršenju službe vojnog biskupa i za pomoć kako bi se katoličko dušebrižništvo što bolje organiziralo.

"Zahvaljujući upravo vašoj pomoći, vjernici Vojnog ordinarijata tokom 2011. godine išli su na tri hodočašća, u Lourdes gdje su se susreli i molili s vojskama iz više od 30 zemalja svijeta, zatim u Mariju Bistricu i na Bobovac", naglasio je biskup Vukšić.

Istakao je da su uređene i blagoslovljene dvije vojne kapelice, u Kiseljaku i Banja Luci.

Na koncertu su nastupili orkestar Oružanih snaga BiH, Mješovita klapa "Signum" iz Čapljine, Muška klapa "Signum" iz Čapljine, Crkveni zbor župe sv. Franje Asiškog iz Čapljine, te solist Mirjan Bukmir.

Izvodila su se djela klasične glazbe i božićne tradicionalne pjesme.