Ispitan u Tužilaštvu
0

Određen pritvor Stanišljeviću kojeg se sumnjiči za terorizam

SRNA
Božidar Stanišljević (Foto: SRNA)
Božidar Stanišljević (Foto: SRNA)
Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Božidaru Stanišljeviću (61), koji je sakrio naoružanje u dvorani Borik u Banjoj Luci, potvrđeno je Srni u Sudu.

Pritvor je Stanišljeviću određen jučer, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke ili bi moglo doći do ugrožavanja javnog reda i sigurnosti građana.

On je u petak ispitan u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo terorizam, nakon čega je tužilac uputio Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

U saopštenju iz Tužilaštva BiH navodi se da ova institucija u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i drugim agencijama za provođenje zakona u BiH preduzima intenzivne aktivnosti na prikupljanju dokaza s ciljem potpunog rasvjetljavanja ovog događaja.

Iz Tužilaštva BiH navode da zbog zaštite istrage ne mogu javnosti pružiti više informacija o istrazi.

Stanišljević, koji je uhapšen 10. januara, priznao je policiji da je unio naoružanje u Borik.

Policija Republike Srpske je prilikom protivdivezionog pregleda dvorane Borik uoči svečane akademije povodom jubileja Republike Srpske pronašla u novinarskoj loži torbu u kojoj se nalaze automatska puška sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dvije ručne kumulativne bombe, dvije bombe M75 i M52, poluautomatska puška i 330 komada municije, te štapini sa upaljačem.