Zbog prodaje opojnih droga
0

Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Zlata Radovanović

FENA
Tužilaštvo BiH
Tužilaštvo BiH
Sud Bosne i Hercegovine, donio je rješenje kojim se osumnjičenima Zlati Radovanović, Vladi Iliću, Dragiši Vasiću i Zdravku Trifunoviću određuje jednomjesečni pritvor.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 3. oktobra.

Zlata Radovanović, Vlado Ilić, Dragiša Vasić i Zdravko Trifunović osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Pritvor je u odnosu na sve osumnjičene određen jer je utvrđeno postojanje bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, odnosno da bi mogli uništiti ili sakriti tragove važne za krivični postupak.

U odnosu na osumnjičene Vladu Ilića i Zdravka Trifunovića, Sud je odredio pritvor jer je utvrđeno da postoji bojazan od bjekstva osumnjičenih.

Nadalje, u odnosu na osumnjičenog Zdravka Trifunovića, Sud je odredio pritvor zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će u slučaju puštanja na slobodu, osumnjičeni ponoviti krivično djelo, saopćio je Sud BiH.