BiH
0

Određen pritvor Branku Sekuloviću koji koristi identitet građanina BiH Marija Trivana

Klix.ba
Sud BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sud BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sud Bosne i Hercegovine je usvojio prijedlog Tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor Branku Sekuloviću koji koristi identitet građanina BiH na ime Mario Trivan.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 22. novembra 2016. godine ili do nove odluke Suda.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo za koje se tereti, te je u odnosu na osumnjičenog Branka Sekulovića odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, osnovane bojazni da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike. Nadalje, Sud je odredio pritvor i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Branko Sekulović je osumnjičen za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom nedopuštena trgovina te krivičnim djelom falsifikovanje isprave i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.