BiH
0

Odobreno 250.000 KM za dovršetak škole u Modriči

SRNA
Modriča
Modriča
Vlada Republike Srpske odobrila je 250.000 KM za nastavak radova za izgradnju zgrade petorazredne osnovne škole u novom naselju Modriča pet, rekao je ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović.

Kasipović je nakon današnjeg sastanka sa modričkim načelnikom Mladenom Krekićem rekao da se zahvaljujući ovim sredstvima, koja su odobrena na sjednici Savjeta za razvoj, ulazi u završnu fazu izgradnje objekta koji bi od naredne školske godine trebalo da primi prve đake.

Ministar Kasipović razgovarao je sa Krekićem i njegovim saradnicima o projektima koje Vlada i opština Modriča zajedno realizuju. 

Saradnju Ministarstva prosvjete i kulutre i lokalne uprve Modriča, Kasipović je ocijenio veoma dobrom i pohvalio je podršku i pomoć koju osnovnom i srednjem obrazovanju pruža opština vlastitim sredstvima.

Krekić je rekao da će sredstvima, koja je Vlada Republike Srpske odborila, biti završeni građevinski radovi, a da će iz opštinskog budžeta biti finansirano opremanje škole čija je izgradnja počela 2009. godine. U prigradskom naselju Modriča pet živi više od 2.500 izbjeglih i raseljenih lica.

Krekić je novinarima rekao da je ministra Kasipovića upoznao i sa stanjem petorazredne škole u mjestu Riječani, koja je u ruševnom stanju zbog čega je potrebno hitno reagovati.

On je izrazio uvjerenje da će opština i Ministarstvo zajedno riješiti problem.