Mostar
0

Odobrena sredstva za obnovu Španskog trga

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić najavio je da će se vrlo brzo krenuti s realizacijom projekta obnove i rekonstrukcije Španskog trga u Mostaru, s obzirom da je Ministarstvo obrane Kraljevine Španije odobrilo sredstva za tu namjenu.

"Ministarstvo obrane Kraljevine Španjolske priopćilo je da je odobrilo sredstva za obnovu i rekonstrukciju Španskog trga. To će biti novi, najljepši most koji će Mostar, Bosnu i Hercegovinu i Kraljevinu Španijuu zauvijek spojiti, a prijateljske odnose učvrstiti", kazao je Bešlić u izjavi za Fenu.

Bešlić je izrazio nadu da će Španski trg biti dovršen do skorog posjeta španskog ministra vanjskih poslova Miguela Angela Moratinosa Bosni i Hercegovini.

"Španski trg je veliki poticaj da naš grad i zemlja odlučnije nastave ka EU uz zagovor zemlje koja nam je osvjedočeni prijatelj, prijatelj koji nas uvijek podržava i iskreno pomaže. Ovu i ovakve prilike, uz zahvalu za pruženu pomoć, moramo znati iskoristiti na najbolji mogući način", izjavio je mostarski gradonačelnik.