BiH
948

Odmor uz muziku: Radovi na unikatnom muzičkom stepeništu u Sarajevu se privode kraju

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Izgradnja stepeništa u Pruščakovoj ulici u Sarajevu privodi se kraju. Riječ o jedinstvenom stepeništu uz koje su napravljena posebne klupe za odmaranje, a na kojim će se moći slušati muzika kultnih bh. pjevača i bendova koji su nekada nastupali u klubu Sloga.

Glavni projekat stepeništa Pruščakova izradila je kompanija Firma d.o.o. Sarajevo, a radove vrši Harysco d.o.o. Sarajevo. Projektom je predviđeno osma odmorišta kao i stolice i sto za igranje šaha.

Stepenište je posvećeno muzičarima koji su svojim radom bili vezani za taj objekat. Tako će se tu moći čuti hitovi Indexa i benda Pro-arte, Bijelog dugmeta i Merlina, Prijatelja, New Primitivsa i Rock Under Siegea. Na ovaj način klupe će imati i edukativnu ulogu.

Stihovi pjesama pojedinih muzičkih grupa su postavljeni kao rukohvati, a u toku je postavljanje muzičkih kutija na kojima će se moći slušati njihovi hitovi.

Investitor projekta je Općina Centar koja je iz budžeta za ovu namjenu izdvojila 650.000 KM. Stepenište ima dužinu 57 metara.