BiH
0

Odlučeno da se porodici Nermina Tulića osigura adekvatan smještaj

FENA
Na sastanku u Kantonu Sarajevo kojem su prisustvovali ministar stambenih poslova Samir Silajdžić, načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, glumac Nermin i njegova supruga Maja Tulić te advokati porodice Tulić i vlasnika stana u kojem Nermin Tulić boravi odlučeno je da se deložacija Nermina Tulića i njegove porodice od 27.marta za kada je bila zakazana odgodi za mjesec dana.

U tom periodu porodici Tulić trebao bi se naći adekvatan smještaj.

Advokat vlasnika stana u kojem boravi Nermin Tulić, Sulejman Kadić saglasio se s ovim istučući da su Nerminu Tuliću svi dali svoj glas, pa ga daje i on. Advokat vlasnika stana također je bio odlučan i u zahtjevu da danas dogovoreni rok ujedno bude i posljednja odgoda, ističući da su vlasnik stana Zoran Brajević i on već nekoliko puta odgađali izvršenje deložacije porodice Tulić.

Kako je na današnjem sastanku rekao ministar Silajdžić informacija da je stan Nerminovog oca Husnije Tulića otkupljen nije tačna.

Kako on navodi ovaj stan je dat na korištenje 1994. godine ,a jučer je donesena odluka o deložaciji privremenih korisnika stana na četvrtom spratu u ulici Branilaca grada 33.

Načelnik Bećirević ovom prilikom je rekao da je upitan i osnov na koji način je stan dodijeljen još 1994. godine, kada i nije proglašen napuštenim. Nakon što se stan Nerminovog oca Husnije Tulića oslobodi od ljudi i stvari stan će biti dat na korištenje Općini Centar koja će onda raspolagati tim stanom.

Solucija o vraćanju stana Nerminu Tuliću takođe je spomenuta na ovom sastanku uz konstataciju da sprat na kojem se ovaj stan nalazi ne odgovara Tulićevim potrebama.

Nermin Tulić rekao je da žali zbog svega što se dogodilo. "Ne želim kada se sve ovo završi da niti ja niti bilo ko drugi imamo neprijatelje. Ovdje su najviše radile emocije, ako sam nekoga povrijedio iskreno se izvinjavam. Volio bih kada bi se ovo zaustavilo s ovim i da nikad više niko suzu ne pusti", rekao je Nermin Tulić dodajući da ima i njegove krivice. Ali takođe ističući i da se već više od tri godine zna za njegov problem sa stanom. Jer je svojevremeno Helsinški komitet tražio od kantonalnih i općinskih vlasti obustavu deložacije njegove porodice.

Načelnik Općine Centar ponovio je odlučnost da se ovaj problem riješi na odgovarajući način.