BiH
0

Odlična saradnja entitetskih centara za edukaciju sudija i tužilaca

Sarajevo-x.com
U Centru za edukaciju sudija i tužilaca RS u srijedu je održana press konferencija na kojoj je predstavljena odlična saradnja entitetskih centara za edukaciju sudija i tužilaca, te najavljeno da će tako biti i u narednoj godini.

"Visoki sudski i tužilački savjet BiH odobrio je i projekte za Centare u oba entiteta a koji se odnose na saradnju policije i tužilaštva, i strategije vezane za ratne zločine,“ rekao je Drago Ševa, direktor Centra iz RS-a.

Na konferenciji je saopšteno da su oba centra pripremila pravilnike o pravima i obavezama edukatora, koji unose novinu vezanu za javni poziv za imenovanje novih edukatora, te njiihovo aktivno učešće u kreiranju plana i programa obuke za narednu godinu i najavio početak trogodišnjeg programa obuke za stručne saradnike.

Direktor Kanadskog Projekta pravosudne reforme, Ted Hill, ovom prilikom istakao je da će Projekat osim podrške izradi programa obuke za stručne saradnike u narednom periodu pružiti podršku i u izradi materijala za ovu obuku.

Javna ustanova centar za edukaciju sudija i tužilaca RS je u toku ove godine održala 66 seminara, odnosno 93 dana edukacije za sudije i tužioce.