Studenti zabrinuti
19

Odjeljenje sarajevskog Pravnog fakulteta u Srebrenici pred zatvaranjem

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Apsolventi Pravnog fakulteta - odjeljenje Srebrenica dovedeni su u bezizlaznu situaciju. Veći broj profesora koji dolaze na predavanje i ispite, obavijestilo ih je da ovih dana Pravni fakultet u Srebrenici neće više raditi i neće se polagati ispiti.

Dvadesetak studenata koji su redovno pohađali nastavu i kojima je ostalo po nekoliko ispita do kraja studija, uputilli su danas općinskom rukovodstvu pismo u kojem zahtijevaju da im se omogući završetak studija.

"Kada smo se upisali, imali smo čvrsto uvjeravanje da ćemo ovdje u Srebrenici i završiti studije. Većina od nas nije finansijski u mogućnosti da studira u Sarajevu ili Tuzli, te smo stoga u svom mjestu upisali ovaj fakultet. Međutim, sada su nam rekli da će Pravni fakultet ovdje raditi samo još desetak dana. Šta da sada radimo. Mi nismo u situaciji da idemo u druga mjesta već želimo da nam se omogući studiranje u Srebrenici“, stoji u protestnom pismu kojeg je potpisalo 20 apsolvenata Pravnog fakulteta u Srebrenici.

Studenti navode da su mnogo uložili u fakultet, a sada je neko donio ishitrenu odluku o ukidanju odjeljenja u Srebrenici, što se kosi s početnim projektom.

"Svi studenti treba da imaju isti tretman i nastojat ćemo im omogućiti da ovo nekoliko ispita polažu u Srebrenici“, izjavio je Ćamil Duraković, zamjenik načelnika Općine Srebrenica.