BiH
0

Odgođeno imenovanje člana UO Memorijalnog centra Potočari

FENA
Memorijalni centar Potočari
Memorijalni centar Potočari
Na danas održanoj sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, useljeništvo, izbjeglice, azil i etiku, primljena je znanju informacija u svezi s konačnom presudom Europskog suda za ljudska prava Sejdić-Finci protiv BiH, čiji je predlagatelj Ured zastupnika Vijeća ministara BiH pred Europskim sudom za ljudska prava.

Odgođeno je imenovanje člana iz Zajedničke komisije u Upravni odbor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari spomen- obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine. Članovi Zajedničkog povjerenstva su odlučili da se imenovanje odgodi dok Središnje izborno povjerenstvo ne dostavi mišljenje da li postoji sukob interesa članova Zajedničkog povjerenstva za imenovanje u Upravni odbor Memorijalnog centra.

Također, odlučeno je da Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH dostavi Statut i druga akta Upravnog odbora Memorijalnog centra da bi se izvršilo imenovanje člana Upravnog odbora.

Zajedničko povjerenstvo je u Međuresornu radnu skupinu za izradu Drugog izvješća BiH o primjeni Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima, nominiralo Almu Čolo, Zorana Koprivicu i Ivu Miru Jovića.