Doneseni 'radni zaključci'
0

Odgođena sjednica Državne komisije za imovinu

FENA
Sjednica bosanskohercegovačke Državne komisije za imovinu koja je bila najavljena za danas u Sarajevu nije održana jer nije bilo kvoruma za donošenje validnih odluka ali prisutni članovi ipak su razgovarali i donijeli radne zaključke.

Zaključeno je da za 10 do 13 dana treba održati novu sjednicu, a predsjedavjući Komisije Zvonimir Kutleša novinarima je najavio da će on ponuditi varijantu nacrta zakona o državnoj imovini, imajući u vidu prvenstveno nedavni dogovor političkih subjekata iz Pruda kao i malokasniji aneks iz Banja Luke kao dobru osnovu za buduću legislativu.

Što prije treba pripremiti uputstvo za popis državne imovine koje će sadržavati sve potrebne obrasce, zaključili su također danas prisutni članovi Komisije, prenio je novinarima Kutleša.

Na pripremi tog uputstva radit će član Komisije Dževad Delić zajedno s drugim pravobraniocima, zaključeno je također.

Popis je potrebno uraditi pošto sastavni dio budućeg zakona, prema prudskom dogovoru, treba da bude sporazum o raspodjeli imovine.

Trajanje popisa je teško predvidjeti, trebat će možda dva-tri mjeseca, napomenuo je Kutleša i dodao da neka bh. imovina (vile, rezidencije i sl.) nije u zemljišnim knjigama.

Za kvorum na današnjoj sjednici Države komisije za imovinu nedostajao je jedan član, a on je, prema riječima Zvonimira Kutleše, opravdano odsustvovao zbog saobraćajnih neprilika na putu iz Banja Luke za Sarajevo preko Vlašića.