BiH
44

Odbornik SNSD-a prijetio novinaru iz Srebrenice: Ti i tvoji očekujte najgore

Klix.ba
Novinar RTV Srebrenica Marinko Sekulić Kokeza primio je danas telefonskim putem prijetnje odbornika SNSD-a u skupštini opštine ovog grada Dragića Glišića.

Glišić je Sekuliću prijetio zbog teksta o prisluškivanju Mjesnog odbora SDS-a u Skelanima agencije Fena, koji je, između ostalih, objavio i portal Klix.ba.

"Objavio si to što si objavio, sad ti i tvoji očekujte sve najgore", kazao je odbornik SNSD-a, nakon čega je prekinuo razgovor, ispričao je za portal Istinito dugogodišnji srebrenički novinar.

Sekulić je iznenađen jer nije autor nijednog od tekstova koji su objavljeni o Glišiću.

"Nije mi kazao o čemu se konkretno radi, ali ja pretpostavljam da je razlog članak objavljen na portalu Klix.ba pod naslovom 'Srebrenički SDS tvrdi da ih je nelegalno snimao odbornik SNSD-a', čije autor je, kako ispod teksta stoji, agencija FENA", objašnjava Sekulić, koji je ovaj članak samo prenio na Facebook stranicu Centar lokalnog razvoja Skelani, na kojem se oglašava Glišić.

"Kako je na portalu Klix.ba do prije nekoliko mjeseci izvršni urednik bila moja kćerka, pretpostavljam da je Glišić pomislio kako ja stojim iza objavljivanja tog teksta", kazao je Sekulić. Dodao je da ovaj telefonski poziv doživljava kao prijetnju njemu lično, njegovoj porodici, ali i kolektivu RTV Srebrenica u kojem radi.