BiH
0

Odbijena okvirna saobraćajna politika BiH do 2020. godine

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odbila je danas Prijedlog odluke o usvajanju Okvirne saobraćajne politike BiH za period od 2014. do 2020. godine i taj dokument vratila Vijeću ministara BiH, kao njegovom predlagaču, sa zahtjevom da bude urađen novi prijedlog.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da će Komisija zatražiti da ova tačka bude skinuta sa dnevnog reda predstojeće treće sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Komisija je primila k znanju Prijedlog o iznosu RTV takse, koji je dostavila Regulatorna agencije za komunikacije /RAK/ BiH.

U vezi s Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vazduhoplovstvu BiH, čiji je predlagač Mirsad Mešić, a koji se pred Komisijom našao u drugom čitanju, zaključeno je da se Kolegijumu Predstavničkog doma uputi zahtjev da za 20 dana bude produžen rok za dostavljanje komisijskog izvještaja da bi se nadležnim institucijama omogućilo dodatno vrijeme da amandmanski djeluju na tekst ovog zakona.

U vezi sa molbom "BM radija" iz Zenice zaključeno je da se RAK-u BiH uputi dopis sa sugestijom da riješi molbu ovog medija u vezi sa izdavanjem licence za rad.

Usvojen je izvještaj o radu Komisije u 2014. godini.