BiH
0

Odbijena inicijativa da se Dom mladih besplatno ustupi plenumu

FENA
Plenum građana u Domu mladih (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Plenum građana u Domu mladih (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na sjednici Općinskog vijeća sarajevske općine Centar, vijećnice Naše stranke su podnijele inicijativu da se od Kantona Sarajevo traži besplatno ustupanje Doma mladih plenumu.

Inicijativa je dobila svega devet glasova, a protiv su bili vijećnici SDP, SDA, SBiH, SDU, saopćeno je iz Naše stranke.

"Mi smo mislili da će svi shvatiti važnost ustupanja prostora građanima gdje mogu otvoreno govoriti o svim problemima u kojim se nalazimo. Bilo smo ubijeđeni jer su se novcima tih građana gradili objekti koje kontroliše Kanton, a sada se njihovim novcima sufinansiraju. Ustupanje Doma mladih na besplatno korištenje je najmanje što vlast može da uradi. Građani imaju primjedbe, žele iskazati opavdano nezadovoljstvo, podijeliti ideje koje imaju, dati prijedloge, i dok svi deklarativno govore kako podržavaju građane koji mirnim putem iskazuju svoje nezadovoljstvo, većina nije spremna dati im jednu salu da se okupljaju", izjavila je vijećnica Naše stranke Amela Kuskunović.

Najavila je da će Naša stranka nastaviti insistirati na besplatnom ustupanju prostora građankama i građanima koji svojim novcima pune budžet, a "traže samo mjesto na kojem se mogu slobodno okupljati, izražavati svoje mišljenje i predlagati inicijative za izlazak iz anarhične situacije u kojem se nalazi Kanton Sarajevo".