UG Front
0

Odbijanje podrške programa naše organizacije politički je motivirano

FENA
Udruženje građana Front iz Tuzle smatra da je odbijanje njihove organizacije po javnom pozivu za finansiranje i podršku programa i projekata udruženja građana više politički motivirano.

U obrazloženju tog stava iz Udruženja navode da su u više navrata javno prozvali državno i entitetska ministarstva pravde "zbog omogućavanja legalnog djelovanja fašističkih organizacija kao što su Ravnogorski četnički pokret, Srpski narodni pokret 'Izbor je naš', Croatia libertas i SPONA".

Udruženje građana "Front“ iz Tuzle smatra skandaloznim nepriznavanje integriteta BiH u međunarodno priznatim granicama, a koje je Ministarstvo pravde Federacije BiH zvanično potvrdilo aktom broj 04-05-2-1162/08 od 21. 07. ove godine, kojim obavještava Udruženje građana "Front“ da ne ispunjava uslove za dodjelu sredstava jer djeluje na području BiH a ne na području Federacije BiH"

"Udruženje 'Front' djeluje na području cijele BiH, pa samim time i na području Federacije BiH gdje nam je i sjedište i gdje vršimo većinu aktivnosti u interesu građana ovog entiteta", ističe se u današnjem saopćenju Udruženja.