Tuzla
0

Odata počast žrtvama masakra na Tuzlanskoj kapiji

FENA
Pored brojnih građana Tuzle i Tuzlanskog kantona, počast ubijenoj tuzlanskoj mladosti i žrtvama zločina na Kapiji polaganjem cvijeća u Memorijalnom kompleksu na Slanoj banji jučer su odali roditelji ubijene djece.

Počast ubijenima sinoć je odao i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

U ime općine Tuzla cvijeće su položili načelnik Općine Jasmin Imamović sa suprugom Žanetom. U ime Općinskog Vijeća Tuzla predsjedavajuća Nada Mladina, dopredsjedavajući Jozo Nišandžić i sekretar vijeća Mediha Nuhbegović.

Počast žrtvama su odali i cvijeće položili potpredsjednica Federacije BiH Spomenka Mičić i poslanik u državnom parlamenu Selim Bešlagić.

Uime Skupštine Tuzlanskog kantona počast žrtvama odali su poslanici i predstavnici parlamentarnih stranaka u kantonalnoj skupštini a za Vladu kantona cvijeće su položili ministri Jasminka Mijatović, Jadranka Miraščić i Zoran Milić.

Cvijeće na Slanoj banji su položili i počast žrtvama odali predstavnici MUP-a, Univerziteta, Univerzitetsko kliničkog centra, općina, boračkih i udruženja civilnih žrtava rata, parlamentarnih stranaka, javnih ustanova, preduzeća i mnogi drugi.