BiH
2

Odata počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata

FENA
Članovi delegacije Općine Centar Sarajevo i boračkih udruženja danas su obišli šehidsko mezarje na Kovačima i spomen-obilježja te položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata tokom proteklog rata, povodom obilježavanja Dana Općine Centar.

Na šehidskom mezarju Kovači delegacije su također obišle i mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića.

U svom obraćanju prisutnima dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić je kazao da na ovakvim mjestima ne treba mnogo govoriti, jer ovdje šutnja govori puno više.

"Obilježavajući 2. maj - Dan Općine Centar, odajemo priznanje i duboko poštovanje onima koji su dali svoje živote za odbranu naše drage BiH. Ovo vrijeme treba da bude početak preokreta da pravda i pravičnost dođe na svoje mjesto a u korist onih koji su zaslužni u odbrani državnosti i izgradnji Bosne i Hercegovine", kazao je Ajnadžić.

Delegacije su također obišle i položile cvijeće pored Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. te kod spomen-obilježja "Mala kula" na Grdonju kojom prilikom se prisutnima obratio predsjednik Jedinstvene organizacije boraca "Unija veterana" općine Centar Enver Krluč.

"Na ovom mjestu gdje se sada nalazimo uklesana su imena 315 poginulih pripadnika Armije RBiH koji nisu samo branili općinu Centar već i cijelu BiH. Danas borci moraju biti složni kao ratnih godina i moramo se boriti za svoje dostojanstvo", kazao je Krluč, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.