BiH
0

Odata počast najboljoj generaciji zeničkih policajaca: Živjet će sve dok ih spominjemo

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Zenici je danas uz riječi hvale i polaganjem cvijeća odata počast poginulim pripadnicima MUP-a.

U sjedištu kantonalnog MUP-a okupili su se članovi porodica poginulih policajaca, njihove kolege i prijatelji, te građani koji su i ove godine naglasili da policajci koji su dali svoj život za odbranu BiH u periodu od 1992. do 1995. godine nisu zaboravljeni.

Ministar unutrašnjih poslova ZDK Nikola Arsenić u svome govoru prisutnim članovima porodica poginulih policajaca je kazao kako će oni živjeti sve dok se spominju.

"Tokom rata sam stekao najbolje prijatelje, ponekad se sastajemo i družimo i prisjećamo naših prijatelja i saboraca i dok ih spominjemo oni će živjeti. Ovako želimo da očuvamo živu uspomenu na njih i njihovo djelo jer su oni u teškom tragičnom, ali slavnom vremenu ugradili svoje živote u temelje naše slobode i demokratske države. Ovo je najmanje što za njih možemo učiniti", kazao je Arsenić.

Policijski komesar Semir Šut je nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti kazao kako su policajci čija su imena ispisana na spomen-ploči najbolja generacija.

"Imena boraca iza naših leđa su najbolja generacija i bez žrtve ove generacije i naše žrtve ne bismo imali državu, slobodu i ne bismo mogli obilježavati Dan policije ZDK", dodao je Šut.

Nakon odavanja počasti pripadnici policije su zajedno sa članovima porodica poginulih policajaca uputili se u Maglaj na cjelodnevni izlet i druženje kao znak zahvalnosti, a događaj je organizovan u sklopu obilježavanja Dana policije Zeničko-dobojskog kantona.​