BiH
0

Odabrani najbolji dječiji likovni radovi za kalendar Općine Centar

Klix.ba
U Općini Centar su 19. novembra 2014. godine članovi stručne komisije izvršili odabir 13 najljepših dječijih likovnih radova koji će krasiti kalendar Općine Centar za 2015. godinu.

Pregledano je ukupno 65 dostavljenih radova o temi "Moja porodica", urađenih u raznim slikarskim tehnikama, čiji su autori učenici osnovnih škola sa područja Centra te polaznici vrtića Javne ustanove "Djeca Sarajeva" i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.

Ovogodišnje radove ocjenjivali su članovi Komisije: Andrea Mekić, historičarka umjetnosti, Mensur Porović, akademski slikar i Aleksandar Saša Bukvić, akademski vajar.

"Kada treba napraviti izbor dječijih radova to nikada nije nimalo lak zadatak. Svaki rad ima nešto u sebi posebno, dječije i zanimljivo, tako da svaki likovni rad zaslužuje da bude uvršten u općinski kalendar. Žao nam je što ne možemo sve radove staviti u kalendar. Morali smo odabrati po jedan likovni rad iz svake škole. U svakom slučaju to će biti lijep kalendar", kazala je nakon selekcije likovnih radova Andrea Mekić.

"Povodom 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u prostorijama JU Centar za kulturu Sarajevo (Jelića 1) organizovat ćemo izložbu ovih radova. Otvaranje izložbe je planirano za petak, 21. novembra 2014. godine. Za građane će izložba biti otvorena sedam dana". naglasila je Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.