BiH
0

Odabrani dječiji likovni radovi za kalendar Općine Centar

Klix.ba
U Općini Centar su 20. novembra članovi komisije izvršili odabir najljepših dječijih likovnih radova koji će krasiti kalendar Općine Centar za 2014. godinu.

Pregledano je ukupno 65 dostavljenih radova na temu ''Ljubav/prijateljstvo'' čiji su autori učenici osnovnih škola sa područja Centra te polaznici vrtića Javne ustanove ''Djeca Sarajeva'' i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.

Ovogodišnje radove ocjenjivali su članovi Komisije: Amra Zulfikarpašić, profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti, Mensur Porović, akademski slikar i Saša Bukvić, akademski vajar.

"Općina Centar kao i uvijek podržava projekte kroz koje se mladi likovno izražavaju, što je jako važno za psihički razvoj a u isto vrijeme i za sticanje likovne pismenosti, što je odlična podloga za razumijevanje umjetnosti", kazala je Amra Zulfikarpašić.

Povodom 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Općina Centar će organizovati izložbu 65 dječijih likovnih radova koja će biti svečano otvorena 22. novembra u 11 sati u JU ''Centar za kulturu'' (Jelića 1).