BiH
0

Od sutra obustavljene isplate s jedinstvenog računa

FENA
Isplate s Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje BiH od sutra će biti obustavljene za Federaciju BiH, Republiku Srpsku i Distrikt Brčko.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH saopćeno je da entitetski ministri finansija do ovog momenta nisu uspjeli postići dogovor o koeficijentima za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza za novembar i decembar 2006. godine.

Naime, Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH, na sjednici održanoj u petak, 27. oktobra nije postigao dogovor o koeficijentima za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza s Jedinstvenog računa za novembar i decembar 2006.

Sve strane su saglasne da koefcijent za Dristikt Brčko treba biti veći, ali entitetski ministri se nisu mogli dogovoriti kako podijeliti povećenje koeficijenta za Distrikt na osnovu smanjenja entitetskih koeficijenata.

Zbog toga su entitetski ministri finansija Dragan Vrankić i Aleksandar Džombić tražili dodatni vremenski period kako bi nastavili razgovore i postigli kompromis u vezi s Odlukom o raspodjeli prihoda za novembar i decembar.

"Razgovori će biti nastavljeni, a nadam se da će ova obustava isplata s Jedinstvenog računa biti privremenog karaktera", kazao je Predsjedavajući Upravnog odbora UIO Peter Nicholl.