Minusi i novi snijeg
0

Od sutra nove snježne padavine u BiH

SRNA
U BiH sutra će biti oblačno i hladno vrijeme sa snijegom koji će se pojačati krajem dana i tokom noći sa ponedjeljka na utorak.

U Hercegovini se mjestimično očekuju susnježica i kiša.

Jutarnja temperatura izosiće od minus 15 do minus osam, na jugu do minus tri, a najviša dnevna od minus 11 do minus šest, na jugu do tri stepena Celzijusa.

U južnim i zapadnim područjima BiH danas je preovladavalo umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima, a u ostalim krajevima pretežno oblačno, mjestimično sa slabim snijegom. 

Visina snježnog pokrivača u 13.00 sati: Bjelašnica 233 centimetra, Ivan-sedlo 168, Kupres 110, Sarajevo 93, Mostar 82, Livno 53, Gradačac 36, Bihać 32, Stolac 30, Tuzla 29 centimetara. 

Temperatura vazduha u 13.00 sati: Kupres minus 14 stepeni, Ivan-sedlo minus 11, Bihać, Bjelašnica, Gradačac i Tuzla minus devet, Sarajevo, Bijeljina, Bugojno, Livno, Sanski Most, Sokolac i Srebrenica minus osam, Banjaluka, Doboj i Prijedor minus sedam, Zvornik minus šest, Zenica minus pet, Mostar i Stolac minus jedan, Čapljina jedan i Trebinje dva stepena Celzijusa.