BiH
78

Od sutra kiša, pljuskovi i grmljavina

SRNA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
U BiH sutra se očekuje kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina, a najviša dnevna temepratura zraka neće prelaziti 28 stepeni celzija.

Kiša se u prijepodnevnim satima očekuje na sjeverozapadu i zapadu, a od sredine dana i u ostalim krajevima. Najmanje padavina bit će u centralnom dijelu BiH i na istoku.

Jutro će biti toplije nego prethodnih dana sa temperaturom zraka između 12 i 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura bit će od 20 do 26, na jugu i sjeverozapadu do 28, a na planinama od 16 stepeni celzija.

Prema prognozama meteorologa, u utorak će biti umjereno oblačno i prijatno toplo vrijeme, uz povremene sunčane intervale. Ponegdje će u centralnim i istočnim predjelima padati slaba kiša.

Kišu, pljuskove sa grmljavinom i svježije vrijeme meteorolozi najavljuju za srijedu i četvrtak. Ponegdje može biti i obilnijih padavina.

U srijedu temperatura zraka neće prelaziti 25 stepeni, dok se u četvrtak očekuje još hladnije vrijeme sa temperaturom do 20, osim na jugu gdje će biti tri-četiri stepena toplije.