RSG 1 Sarajevo
0

Od ponedjeljka novi radio program

FENA
Radio Stari grad (RSG) poklonit će u ponedeljak, 6. aprila građanima Sarajeva novi radijski program - RSG 1 Sarajevo, povodom 6. aprila, Dana oslobođenja Sarajeva.

Program će biti emitiran na postojećoj frekvenciji 90,9 FM i bit će namijenjen ljudima u pokretu koji žele biti dobro informirani sjajno se zabavljajući uz urbani gradski radio, navodi se u saopćenju RSG-a.

Gradski radio RSG 1 i RSG Radio razlikovat će se muzičkim formatom, ali i programskim sadržajima.

Programi će se pripremati u odvojenim redakcijama.

Slušatelji u Sarajevu Program RSG 1 Radia moći će slušati na frekvenciji 90,9 fm, a program regionalnog RSG Radija na frekvenciji 104,3 fm.

Generalni direktor RSG Radija Adnan Osmanagić kazao je tim povodom da su iskustvo, profesionalan kadar i novi savremeno opremljeni objekt garancija za ispunjenje očekivanja građana Sarajeva.

Istaknuo je da su od početka godine uposlena tri novinara, dok će do ljeta biti uposleno još najmanje šest osoba.

"Do kraja godine RSG Radio će sa svoja dva programa, uz honorarno angažirane, upošljavati oko 40 mladih i obrazovanih osoba. Ovaj radio kao prepoznatljiv medijski brand postaje i značajan ekonomski generator. Jedna smo od rijetkih kompanija u BiH koja u vremenu recesije investira i zapošljava", kazao je Osmanagić.