BiH
0

Od ponedjeljka "neće biti osnove za nastavak štrajka"

FENA
Ministar zdravstva Kantona Sarajevo prim. dr. Mustafa Cuplov danas je održao sastanak s direktorima javnih zdravstvenih ustanova, s obzirom na to da se situacija s pružanjem zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo nakon 11-dnevnog štrajka zdravstvenih radnika usložnjava, te da je zdravstvena zaštita stanovništva dovedena u pitanje.

Postignut je dogovor da se nakon usvajanja i potpisivanja Kolektivnog ugovora koji će se razmatrati na sjednici kantonalne vlade u ponedjeljak 30. aprila zatraži od Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH prekid štrajka u Kantonu Sarajevo.

„U trenutku kada je štrajk počeo na nivou Fedreacije većina zahtjeva štrajkačkog odbora u Kantonu Sarajevo bila je već ispunjena. Insistirat ćemo da se nakon ispunjenja preostalih zahtjeva štrajkačkog odbora radnika zaposlenih u zdravstvu, obustavi štrajk u KS-u, jer više neće postojati razlozi za njegov nastavak,“ istakao je ministar Cuplov.

Današnjem sastanku su prisustvovali prof.dr. Faris Gavrankapetanović, prim.dr. Bakir Nakaš, prim. dr. Slobodan Trinić, prim.dr. Alija Mulaomerović, prim.dr. Mehmed Polić, prim.dr. Mithat Kurtović, prim.dr. Emir Hadžović i dipl.ecc. Mahmut Đapo, saopćila je Pres-služba KS-a.