BiH
41

Od petka nam stiže toplije vrijeme, na jugu temperature i do 24 stepena

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini očekuje nas toplije vrijeme u odnosnu na prethodnu sedmicu. Maksimalna dnevne temperatura zraka bit će 24 stepena.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u petak prije podne možemo očekivati umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 1 i 5 stepeni celzija dok će najviša dnevna temperatura zraka iznositi između 15 i 24 stepena.

U subotu nas očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u noći na nedjelju kiša i pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom između 6 i 10 stepeni, dok će najviša dnevna biti do 24 stepena.

Posljednji dan sedmice očekuje nas pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima, a prestanak padavina očekuje se u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će od 8 do 13 stepeni, a najviša dnevna od 18 do 22 stepena.

U ponedjeljak također možemo očekivati pretežno oblačno vrijeme sa najnižim jutarnjim temperaturama zraka između 5 i 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura bit će 21 stepen. Tokom skoro cijele sedmice očekuje nas toplije vrijeme sa povremenom kišom.