Saobraćaj se normalizira
0

FOTO / Od jutros u Sarajevu rade i tramvaji

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com (Foto: P./Klix.ba)
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Unatoč novim snježnim padavinama jutros se u Sarajevu stanje donekle normaliziralo barem kada je u pitanju javni gradski saobraćaj. Pored trolejbusa rade i tramvaji na relaciji Čengić-Vila - Baščaršija tako da su i gužve osjetno manje.

Zahvaljujući angažmanu studenata, vojnika turskog bataljona i građana, koji su se protekla dva dana uključili u čišćenje tramvajskih šina, jutros je u Sarajevu počeo saobraćati tramvaj.

Kako nam je rekla Jasna Džolota Džafo iz press službe GRAS-a tramvaj vozi od Čengić-Vile do Baščaršije i obratno. Od Čengić-Vile do Ilidže putnike će prevoziti autobusi, a od Čengić Vile do Nedžarića minibusi.

U funkciji su i autobuske linije Ilidža - Hrasnica, Ilidža - Rakovica, Sutjeska - Vogošća, Sutjeska - Kamenica te GRAS-ova komercijalna linija Vijećnica - Dobrinja. Voze i minibusi na relaciji Park-Jezero i Park-Bare.

Džolota Džafo napominje da trolejbuske linije za Jezero neće saobraćati zato što je zbog velikih nakupina snijega cesta sužena te se trolejbusi ne mogu mimoilaziti.

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom u Bosni. Visina snijega u 7 sati bila je: Bjelašnica 245 centimetara, Ivan-Sedlo 160, Nevesinje 120, Kupres 112, Sarajevo 89, Sokolac 87, Mostar 79, Gacko 75, Foča 68, Bugojno 64, Zvornik 39, Drvar 38, Jajce, Zenica i Goražde 35, Tuzla 34, Banja Luka, Doboj i Višegrad 32, Bihać 31, Sanski Most 27, Čapljina 23, Stolac 20, Neum 13 centimetara.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica – 22 stepena, Ivan Sedlo – 18, Kupres – 17, Sokolac – 16, Sarajevo i Bugojno – 14, Jajce – 13, Tuzla, Zenica, Bihać, Drvar i Gradačac – 12, Banja Luka, Doboj, Derventa, Goražde, Livno, Sanski Most i Zvornik – 11, Mostar – 4, Neum i Trebinje – 1, Stolac i Čapljina 0 stepeni celzijusa.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, u Hercegovini prijepodne po planinama može pasti malo snijega. Krajem dana se očekuje prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, na jugu jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između – 13 i – 7, na jugu od – 3 do 3 tepena celzijusa. U Sarajevu oblačno sa snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko – 11 stepeni.