Vijesti iz BiH
2

Od izložbe "I oni su djeca" Zavodu Drin donirano više od 3.000 KM

Klix.ba
Uspješno je završena prva faza humanitarne izložbe fotografija pod nazivom "I oni su djeca", s ciljem prikupljanja neophodnih sredstava za opremanje kabineta za muzikoterapiju u Zavodu Drin. U sedam dana, koliko je trajala akcija, prikupljeno je 3.000 KM, ali postoje još neke narudžbe i rezervacije, tako da se očekuju i naknadne uplate na račun Zavoda.

Organizatori ove lijepe i humane geste su petnaest bh. fotoreportera vodećih štampanih i online medija iz cijele BiH, koji su ovom prilikom odabrali i poklonili ukupno pedeset svojih radova i pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva rada i socijalne politike uspješno realizovali ovu akciju.

"Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin u Fojnici upućuje iskrenu zahvalnost organizatorima ove izložbe, bh. fotoreporterima koji su svojom solidarnošću, nesebičnim zalaganjem i humanošću doprinijeli ostvarenju ove izložbe, a to su Dženan Kriještorac, Muhamed Tunović, Fuad Fočo, Ivan Šebalj, Jasmin Brutus, Stojan Lasić, Aleksandar Čavić, Dado Ruvić, Almir Panjeta, Mia Bezjak, Mirza Subašić, Zoran Kanlić, Milutin Stojčević (čovjek, koji je pažljivo i marljivo odabrao fotografije), te pokretačima ove humane akcije Mariju Iličiću i Marijanu Karauli. Riječi zahvale za podršku u akciji upućujemo i pokrovitelju akcije ministru rada i socijalne politike FBiH Vjekoslavu Čamberu", navode iz Drina. Zahvalili su se i sponzorima, medijima i svima drugima koji su učestvovali u akciji.

Krajem marta uslijedit će druga faza postavke na kojima će biti izložene preostale 24 fotografije. Do tada fotografije se nalaze u Zavodu Drin.

"Dovoljno je odvojiti malo vremena i pronaći nas. Tako ćete i sami saznati nešto više o našoj ustanovi. I na kraju, ne zaboravite na one kojima treba ruka pomoći, pa makar ona bila u obliku tople riječi i geste", istaknuto je u saopćenju Zavoda Drin.