BiH
0

FOTO / Od Grada Sarajeva 80.000 KM za Udruženje "Obrazovanje gradi BiH"

Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i potpredsjednik UO Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu" Mehmed Agić potpisali su danas u Gradskoj upravi Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz budžeta Grada Sarajeva za 2011. godinu.

Sredstva u iznosu od 80.000 KM namijenjena su za stipendiranje 80 studenata, članova ovog Udruženja.

"Grad Sarajevo se drži kontinuiteta u stipendiranju mladih članova Udruženja 'Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu' ali smo tužni što prvi put ovaj ugovor ne potpisuje osnivač Udruženja general Jovan Divjak. Mi ga ovom prilikom puno pozdravljamo i želimo što prije da ga ugostimo u Gradu Sarajevu", rekao je gradonačelnik Behmen i dodao da je ovogodišnji iznos za stipendiste ovog Udruženja rezultat povećanja koji Grad stalno vrši u skladu sa budžetskim mogućnostima.

Potpredsjednik UO Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu" Mehmed Agić istaknuo je kako je od svih vladinih institucija Grad Sarajevo najznačajniji donator i svrstan je u red donatora sa najvišim senzibilitetom za djecu čiji su roditelji dali život za Bosnu i Hercegovinu.

"Ovo je saradnja koja traje 11 godina i zahvaljujući tome omogućili ste školovanje više od 200 djece kojoj je ta mogućnost bila uskraćena. Sada su oni dobili diplome i bit će od koristi i svojoj porodici i društvu u cjelini", naglasio je Agović.

Predsjednica Skupštine Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu" Silvana Marić zahvalila je Gradu Sarajevu na dvjema vrlo značajnim podrškama, stipendijama članovima Udruženja i generalu Divjaku. Izrazila je uvjerenje da će se uspješna saradnja Grada Sarajeva i Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu" nastaviti.

Današnjem potpisivanju Ugovora o stipendiranju prisustvovali su pored zamjenika gradonačelnika Kamočajija i Živanovića i članovi UO Udruženja Redžad Čatić i Veljko Droca.