SDS
0

"Od Dodika bi bilo moralno da podnese ostavku"

FENA
Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Borislav Bojić izjavio je danas da bi bilo moralno da premijer RS-a Milorad Dodik podnese ostavku.

“Dodik je izbore dobio na krilatici o borbi protiv kriminala i korupcije, a danas smo svjedoci da je njegova koncepcija pala, odnosno da nije dala rezultate. Podnošenjem ostavke, Dodik će pomoći RS-u, kojoj je neophodna strategija borbe protiv korupcije”, rekao je Bojić, osvrćući se na oslobađajuću presudu u slučaju “privatizacija u RS-u”.

Ističući da time još jednom pao čitav koncept borbe protiv kriminala i korupcije, zasnovan na Zakonu o reviziji procesa privatizacije državnog kapitala u preduzećima i bankama i Specijalnom tužilaštvu, šef Kluba poslanika SDS-a je naglasio da je neophodno pristupiti objektivnoj analizi.

On je podsjetio da je Odbor za odbranu i bezbjednost donio zaključak da je neophodno izvršiti analizu borbe protiv korupcije, ali da je realizaciju ovog zaključka stopirao, kako ga je Bojić nazvao, „Petar Đokić, satelit Milorada Dodika”.

”Rezultati rada Komisije za reviziju privatizacije i Specijalnog tužilaštva pokazali su da je to bila još jedna iluzija Milorada Dodika. Vrijeme je da se izradi strategija borbe protiv korupcije, a preduslov svih preduslova je usvajanje zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine koji je SDS uputila, i ponovo će ga uputiti, po hitnoj proceduri, u NS RS. Borba protiv korupcije ne može biti uspješna ako se ne krene od prvih ljudi”, naglasio je Bojić.