Radnici stupaju u štrajk
0

Od 6. jula nećete moći koristiti usluge hostela Feri na Igmanu

Klix.ba
Hostel Feri na Velikom polju na Igmanu
Hostel Feri na Velikom polju na Igmanu
Radnici "Ferijal" d.o.o. i uposlenici hostela Feri na Igmanu zbog neisplaćenih plata i doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje od oktobra 2010. godine stupit će u štrajk 6. jula od 08:00 sati.

Kako saznajemo, radnicima se već duži vremenski period plate ne isplaćuju redovno. U razgovoru sa jednim od uposlenika hostela Feri saznajemo da radnici dobijaju svoje zarađene plate na kapaljku.

Radnici više ne žele biti strpljivi i čekati novac koji su zaradli pa su se odlučili na štrajk. Vrijeme koje su odabrali nije slučajno. Kako saznajemo, Ferijalni savez prodao je zemljište u Kaštelima vrijedno oko 1,5 miliona KM i radnici žele novac od prodaje.

U štrajk će stupiti 15 radnika, od kojih njih 10 radi kao osoblje u hostelu. Radnici kažu da i pored kašnjenja i ne uplaćivanja doprinosa svoj posao obavljaju časno i pošteno i da su gosti hostela uvijek zadovoljni. Uprkos tome, novac ne primaju.

Štrajk znači potpunu obustavu rada i gosti neće moći koristiti usluge hostela.

Kontaktirali smo sekretara Ferijalnog saveza Nusreta Muhovića, koji je rekao da slučaj ne može komentarisati. Uputio nas je na direktora hostela Feri Nijaza Nurkovića, koji do trenutka objave teksta nije odgovarao na naše telefonske pozive.