BiH
0

Od 31. marta 2013. ponovno 13 sedmičnih avioletova Sarajevo-Zagreb

FENA
Direktor hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika Krešimir Kučko najavio je da će Croatia Airlines u ljetnom redu letenja iduće godine, koji stupa na snagu 31. marta, ponovno obavljati 13 sedmičnih letova na liniji Sarajevo - Zagreb, saopćeno je.

Kučko je to najavio u današnjem susretu u Sarajevu s direktorom Međunarodnog aerodroma Sarajevo Ivanom Veličanom, kada su njih dvojica razmotrili mogućnosti bolje poslovne saradnje i razvoja prometa na sarajevskom aerodromu.

Razmatrana je i mogućnost da se Međunarodni aerodrom Sarajevo u sljedećoj godini, osim sa Zagrebom, poveže s još nekim evropskim destinacijama Croatia Airlinesa.

Pridruživanjem Republike Hrvatske Evropskoj uniji, Croatia Airlines postaje avioprijevoznik registriran u evropskoj zajednici, što će kompaniji omogućiti nove poslovne aktivnosti.

Zrakoplovi hrvatskog avioprijevoznika u ovogodišnjem zimskom redu letenja, koji je na snazi do 30. marta 2013., direktno povezuju Sarajevo i Zagreb svakog dana u sedmici.

Putnicima je na raspolaganju 11 letova sedmično - ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom leti se dva puta, ujutro i poslijepodne, a utorkom, četvrtkom i subotom planiran je poslijepodnevni let.

Direktor Veličan izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom poslovnom saradnjom jer Croatia Airlines po ukupnom broju letova i prevezenih putnika značajno doprinosi poslovanju Aerodroma.

Podsjetio je i na podatak da je zrakoplov Croatia Airlinesa 1996. godine prvi sletio na obnovljeni aerodrom Sarajevo, kada je i zvanično otvoren za redovni zračni promet.

Putnicima iz Bosne i Hercegovine od tada se u kontinuitetu nude direktni letovi Sarajevo - Zagreb, kao i povoljne mogućnosti konekcije s drugim evropskim i svjetskim odredištima.