SDP BiH
0

Očekujemo mjesta gradonačelnika Sarajeva i Brčko Distrikta

FENA
Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) je jedina stranka u BiH koja je na izborima 2008. ostvarila procentualni rast broja osvojenih glasova u odnosu na prošle izbore, kazao je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare Damir Mašić, sekretar za informiranje ove stranke.

Istakao je da je SDPBiH osvojio deset načelničkih pozicija u općinama u BiH te da je stranka izuzetno zadovoljna ostvarenim rezultatima.

"U skladu s rezultatima u četiri sarajevske općine i rezultatima u Brčko Distriktu, očekujemo da SDPBiH osvoji i mjesta gradonačelnika Sarajeva i Brčko Distrikta", najavio je Mašić.

O kandidatima na ova mjesta, kazao je generalni sekretar SDPBiH, Nermin Nikšić, još nisu razgovarali unutar stranke. Ipak, s obzirom na to da je dosadašnji gradonačelnik Brčko Distrikta Mirsad Đapo i na ovim izborima opravdao povjerenje SDPBiH, a svojim radom i povjerenje građana, Nikšić je kazao kako će stranka najvjerovatnije potvrditi njegovu nominaciju na mjestu gradonačelnika.

"U ostalim općinama mi smo ostvarili izborne ciljeve, osim u Gradačcu gdje smo u tijesnoj utrci izgubili mjesto načelnika", kazao je Nikšić.

Na izborima 2002. SDPBiH osvojio je 116.000 glasova, 2006. 143.000 dok je 2008. stranka osvojila oko 190.000 glasova.

"Sve ovo pokazuje da su građani BiH u SDPBiH prepoznali realnu snagu, multietničku stranku, koja ovoj zemlji može donijeti pozitivne promjene", istakao je Nikšić.